tiistai 19. tammikuuta 2010

Torvi

Ennen joulua ihastelin ystäväni ostamaa torvea. Halusin itselleni samanlaisen. Nyt minullakin sitten on sellainen!Kyseessähän on siis kätilön torvi, jolla on tarkoituksena kuunnella sikiön sydänääniä. Torven tekijä on  Kari Kaarlas, niitä harvoja mieskätilöitä. Nyt sitten vaan harjoittelmaan käyttöä, sillä siinä on omat niksinsä. Toivoisin kuitenkin että pääsisin oikeasti käyttämään torvea myös tulevaisuudessa, sillä enää harva osaa käyttää sitä, koska laitteet ovat korvanneet tämän tavan. (ja laitteilla on tottakai hyötynsä, en kiellä sitä).En kuitenkaan koskaan unohda kun opettajani kertoi että kuuli torvella sikiön sydänvian, jota ei mikään kone näyttänyt.

3 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Wau. Kaunis esine! Muistelen joskus nähneeni jossain vanhassa leffassa, kun sydänääniä kuunneltiin samanmuotoisella torvella, metallisella tosin.

Annika kirjoitti...

Blogisi on mainio ja olet tehnyt tosi hienoja käsitöitä! Blogistasi löytyi ihania juttuja joita jo selaillessani suunnittelin omillekin puikoille kunhan ehtii.. :D

Matleena kirjoitti...

Onpa tosi kaunis torvi! :) Kuin joku veistos ikään, mutta silti käyttöesine. Itse olen käyttänyt sellaista metallista torvea, taisi olla vain alumiinia, ja se on oikeastaan aika ruma kapine. Varsinkin jos vertaa tähän. Nyt sitten vain käyttämään torvea aina kun on mahdollista!