maanantai 1. helmikuuta 2010

apua hihan pituuteen!

Nyt voisi vauvalliet ihmiset laittaa minulle viestiä että kuinka pitkä kietaisupaidan hihan tulisi olla kainalosta hihansuuhun 50/56 ja 62/68 cm nutuissa? Suurin piirtein?

Kun se mitä löysin tuolta internetistä, ei ehkä vastaa ihan todellisuutta kun valmiista hihoista tuli aika pitkät sitten kuitenkin.

Eli apua kaivataan ihan keltä vaan kellä vaikka valmiita vaatteita olisi kotona!

1 kommentti:

Maikki kirjoitti...

Harmi kun juuri viikko sitten pakkasin kaikki meidän tyttöjen pienet vaatteet laatikoihin varastoon, en voi nyt ihan tarkkoja mittoja antaa :/. Mutta yritetäänpäs vähän auttaa kuitenkin:

Kuopukseni on nyt 9kk ikäinen, ja käyttää 80/86cm:n vaatteita. Hihan sisäpituus näissä on n. 18-20cm. Arvioisin, että 62/68cm:n neuleessa hihan sisäpituus voisi olla 14cm:n luokkaa.

Vinkiksi voisin sanoa, että kannattaa tehdä mieluummin liian reilut hihat kuin liian lyhyet. hihat voi vetää aluksi sormenpäiden ylikin lisälämmikkeeksi, tai vallan mainiosti vähän kääntää. Vauvat kasvavat niiiiin hurjan nopeasti, että neule jää muuten nopeasti pieneksi.

Esimerkkinä mainittakoon neuletakki, jonka esikoiseni sai kastajaislahjaksi vajaa 2kk iässä. Otin neuleen käyttöön ensimmäisillä pakkasilla tytön ollessa reilu 3kk (hihat käärittyinä toppapuvun alla), ja neiti piti samaa takkia vielä seuraavana syksynä vuosikkaana ollessan n. 80cm pitkä (silloin tosin hihat jo himppusen pienet) :D. Tässä takissa hihan sisäpituus on 19cmja kainalo-kainalo 27cm.

Toivottavasti sepustuksesta oli edes jotain apua...