maanantai 27. syyskuuta 2010

Lanka- ja värjäyskutsut

Lauantaina Altocumulus järjesti kotonaan lankojen värjäys veriseitikeillä sekä lankakutsut johon langat toimitti taas kerran KUJE. Itsellä ei tullut kameraa mukaan joten nämä pari kuvaa itse värjäilystä on lainattu Emmalta, jonka blogista löytää lisää kuvia ja selostusta värjäilystä, kuten myös Altocumuluksen blogista.Tässä vaiheessa jo jännittti kun väriä tuntui vaan riittävä... Padasta tultuuan langat olivat aika punakoita, mutta kuivuessaan väri muutti enemmän oranssiksi. Pesussa väriä irtosi paljon, mutta langan väri ei juurikaan muuttunut. Tässä siis minun sukkalankani pesun jälkeen. Värikin toistuu kuvassa aika oikeana.


Eli punertavan oranssia tuli, mikä on aika huimaa kun sieniä oli vain 70g ja lankaa 600g padassa. (lisäksi altocumulus on saanut jälkiväristä kaunista oranssia ja vieläkin vedessä väriä riittää!) Kyllä tämä värjäily sen verran kipinää herätti että varmasti joutuu ensi kesänä kokeilemaan uudestaan!

Niin ja eihän sieltä voinut poistua lankaa hankkimatta kun Kujeen Hanna oli taas tuonut paikalle sellaisia herkkuja


4 vyyhtiä Cascaden Heritagea, joka on sukkalankaa (75% superwash merinoa ja 25% nylonia) mutta kuitenkin ylellisen pehmeää (luulisi tässä olevan vaikka silkkiä mukana). Värit ovat niin upean syviä että kilpailevat kyllä samassa kategoriassa wollmeisen kanssa! Mustasta ja fuksiasta tulee huivi, joskus kun saan edelliset projektit pois alta. Turkoosit (livenä lähemmäs jadea) olivat vaan niin upeat että nekin oli pakko ottaa mukaan.


Cascaden eco+ lankaa tumman vihreänä 2x 250g vyyhtiä. Niistä tulee villatakki!

Kyllähän sitä näistä taas köyhtyi, mutta onneksi reissuun varattua shoppailurahaa jäi, kun ei tullutkaan shoppailtua, niin sen voi hyvillä mielin sijoittaa lankaan.

Arvontakin on päättynyt, arvon voittajan tällä viikolla!

3 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Hieno sarja Heritagea ja Ecosta tulee varmasti ihanan rouhea villatakki!

Emma kirjoitti...

Oih nuo Heritaget<3 Vaihtaisitko tuon nemesian tilalle ihan vaan Emman, käytän mieluiten omaa nimeä blogimaailmassa :)

Epa kirjoitti...

Emma, hups kun oli lipsahtanut. Vaihdettu on :D