sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Reissu part 1

Koska haluan jakaa teidän kanssa mahdottoman määrän kuvia päätin jakaa ne kahteen osioon. Tässä siis ensimmäinen, hiukan isompi pläjäys. Laittakaa komenttia jos sivu latautuu jotenkin liian hitaasti tästä johtuen!

Elikkä meidän loma vietettiin siis Ohridissa, Makedoniassa. Kaupunki sijaitsee Ohrid järven rannalla, ja oli paljon isompi kuin mitä odotin. Kaupungissa käy ilmeisesti paljon turisteja keski-euroopasta, mutta pahin turisti kausi oli mennyt jo ohi.

Majoitus paikkoja löytyi vaikka kuinka paljon. Suurin osa niistä on yksitysten vuokraamia "villoja" missä on siis useampia asunto tyylisiä huoneita. Meidän villame sijaitsi vanhassa kaupungissa ja huoneistoon kuului makuuhuone, olohuone ja kylpyhuone, keittiö oli yhteinen muiden asuntojen kanssa. Villa kustansi 24 e yöltä (siis yhteensä meiltä molemmilta) eli edullista oli. 

kuvia saa klikattua isommiksi

maisemat meidän parvekkeelta ekana iltana

vanha kaupunki
 
 vanha kaupunki


 Oltiin Ohridissa 9 yötä. Yksi yö vietettiin Kreikassa mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa. Hirveästi ei tehty paljoa, syötiin ja nukuttiin ja kierreltiin kaupungilla. Ruoka oli edullista ja hyvää ja ravintoloita niin paljon että ei edes ehditty käydä kaikissa vaikka aina syötiin eri paikassa :)

Vanhakaupunki on mäen rinteellä ja mäen päällä on vanhan linnan rauniot. Sieltä oli upeat näkymät!


 "uuden kaupungin" puoli, ei ollut ihan pikku kylä :)


Vanhassa kaupungissa oli myös vanha teatteri

Vanhan kaupungin puolella kaikkien pihoilla kasvoi kiwejä, rypäleitä, sitruunia, paprikoita, chilejä yms. Ihanaa minäkin haluan kiwipuun pihalle!ainoa suht edustava kuva minusta reissussa :)


Säät salli reissua hyvin. Päivisin oli hiukan päälle 20 astetta lämmin, tarkeni mukavasti shortseissa ja iltaisin taas viileämpi niin että jo pitkiähousuja ja pitkähihaista kaipasi. Vettä ei satanut kuni muutaman kerran pikaisesti, ei häirinnyt meidän lomaa!

torilta ei löytynyt mitään käsityöaiheista :(


jalat saivat sandaali rusketuksen

Viimesenä päivänä käytiin veneajelulla. Veneajelujen kauppaajia oli sataman tienoilla paljon ja me löysimme vanhan hauskan miehen joka työskenteli myös järven tutkimuslaitoksella. Hän vei meidät venereisulle järvelle ja kertoi paljon järvestä ja kaupungin historiasta.

veneretki veneitä ja satamaa


pieni punainen nuoli osoittaa missä asuimme

vanha kaupunki


Linnan rauniot näkyvät mäen päällä

Pääsimme myös katsomaan jotain mitä kaikki turistit eivät näe. Koska venekuskimme työskenti tutkimuslaitoksella, pääsimme sinne katsomaan miten ohrid-järven trout (mikä kala onkin suomeksi) kasvatettiin munasta asti. :) Oppaame vei meidät myös vuoren rinteellä sijaitseville lähteille ja kertoi legendan ohrin järven synnystä.

Legendan mukaan eräs tyttö kävi lähteillä pesemässä hääpukuaan, mutta unohti lähteiden ovet auki. Seuraavana aamuna kun hän heräsi lähteistä oli virrannut vettä ja muodostanu ohrdi järven.
tyttö pesemässä hääpukuaanKaupunkilaiset hakivat pulloihin vettä lähteiltä. Useammissakin pakoissa vettä puputti "maasta" ja muodosti puroja jotka laskivat järveen. Suurin osa vedestä kuitenkin kerätään ja pullotetaan juomavedeksi teollisesti.

Tässä olisi nyt jotain ylhäällä, pahoittelen tästä valtavan pitkästä postuksesta! :D

10 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Kiva oli lukea ja katsella kuvat, mahtava reissu teillä! Trout on taimen, lohikala siis. Kalastusta harrastavan miehen takia tiedän.

Maikki kirjoitti...

Upeita maisemia :)

miumu kirjoitti...

Hienoja kuvia ja mukavan kuuloinen loma!

rusina kirjoitti...

Hienoja kuvia ja kiva matkakertomus. Ihanhan tässä alkaa haaveilla, milloin pääsisi miehen kanssa kaksistaan reissuun!

Emma kirjoitti...

Idyllisen näköistä :) Joudut varmaan muuttamaan melko etelään että sen kiivipuun saat :D

Anniina kirjoitti...

oi oi oi, ihana reissu ollut teillä! Kuvat tarjosivat minullekin mukavan nojatuolimatkan. :)

ArualMaria kirjoitti...

Ihania kuvia ja maisemia! Oli varmasti mukava reissu. Nuo rauniot ja luontokuvat kyllä puhuttelevat.

u kirjoitti...

altocumulus sen tiesikin, eli trout on taimen. piti ihan miettiä ja tarkistaa netin sanakirjasta, mutta hyvin näköjään muistui koulun opit mieleen... ;)

ullapulla kirjoitti...

siis tuo u kommentoija oon minä =)

Nzqu kirjoitti...

Hienoja kuvia! Tuolla olisi kiva päästä joskus käymään.