tiistai 28. syyskuuta 2010

Reissu part 2

Eli Ohridista ajeltiin yhtenä päivänä Kreikan puolelle. Vietettiin yö Litochoro-nimisessä kaupungissa Olympos-vuoren juurella (siellä ne tarjujumalat siis asusti.) Hotellihuone oli aika upea ja oli ihana nukkua "kovassa" sängyssä yksi yö. makedoniassa kun meidän sänkymme oli aivan liian upottava. :D

kuvia saa klikattua suuremmiksi

Näkymää parvekkeeltaLitochoro sijaitsee Kreikan koillisosassa. Olympos vuori on 3km korkea ja autolla pääsi ajamaan lähes ylös asti pientä mutkaista tietä. Voin sanoa että tätä yhtä korkeanpaikan kammoista hirvitti, kun pelkääjän puolella tienreunaa oli vuorenrinne eikä välissä puita taikka aitaa..

Yön jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Ohridiin eri reittiä. Tarkoituksen oli käydä Meteora nimisen paikan kautta. Meteora on tunnettu siitä että siellä on rakennettu useita luostareita luonnon muovaamien kalliotornien päälle (kts. täällä). Maisemia ei voi sanoin kuvailla ja kuvatkaan eivät luo sitä mahtaavaa tunnetta joka tuolla tuli.
Yllä olevassa kuvassa ensimmäinen luostari jossa kävimme, kallion seinään oli kaiverrettu rappuset jota pääsi kiipeämään ylös. Ylös pääsi myös toisella tavalla, johon en olisi suostunut suurestakaan rahasta vaikka muru kuinka halusi.

Ylhäältä näki hyvin koko kaupungin. Allekirjoittanutta taas hiukan hirvitti, kallion jä tämän näkymän välissä kun oli vain pieni kaide.

Käytiin myös toisessa luostarissa sisällä, muuten ajeltiin vain autolla näköalapaikoilla ja luostareiden ulkopuolella tuijottelemassa.


Yksi ääliö leikki kuolemalla


Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, suosittelen kaikille jotka Kreikassa sattuu käymään! Mutta tässä nyt nämä koosteet reissusta.

7 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Mahtavia maisemia! Tuollainen köysiratakoppihan ois just paras matkaväline :D

ArualMaria kirjoitti...

Upeita maisemia! Tässähän tulee ihan matkakuume... :)

Inka kirjoitti...

Ihania kuvia, jylhät on maisemat!

Eikös tuolla Meteorassa munkit mietiskelleet niin, että roikkuivat kallionkielekkeelle kiinnitetyssä pussissa? Hurjaa...

Epa kirjoitti...

Inka, hmm.. tuosta en tiedä mutta todennäköisesti voisi olla sama paikka :)

hillanen kirjoitti...

Upea reissu varmasti ollut :) Blogissani on siulle tunnustus!

Annika kirjoitti...

Oi että mitä kuvia! Aivan mahtavissa paikoissa ootte kyllä kayneet! :)
Vähän vaarallista katella tällasia kuvia kun on jo ennestäänki ihan matkakuumeen kourissa... :D

annnn kirjoitti...

Valloittavia maisemia :) Niistä toiveista; oon törmännyt sun blogissa vaan kivoihin juttuihin, joten saat itse päättää mitä haluat tehdä. Jos jotain osviittaa haluat, villasukat on aina tarpeellisia.... =D