tiistai 7. joulukuuta 2010

Täällä ollaan!

Muutosta ollaan jo jotenkuten selvitty ja tavarat ovat alkaneet löytää paikkansa, vielä olisi vähän laitettavaa, mutta kyllä tästä koti vielä tulee. Viimeisen viikon aikan tosin ei ole tuntunut aina siltä... Uuden kodin kanssa on nimittäin ollut jonkin verran vastoinkäymisiä

- Heti muutto päivänä asunto tuntui kylmältä, ja ajateltiin että kyllä se lämpenee. No ei lämmennyt 5 patterista kaksi toimi ja asunnossa oli aika monta vetokohtaa. Lämpötila oli keskimäärin 17... hrr.. ainakin sain iloiten käyttää kaksia villasukkia! No huoltomies korjasi lopulta patterit, mutta pahin vetokohta makuuhuoneessa on ja pysyy, vika on nimittäin seinän eristeissä eikä seinän purkaminen talvella innosta :)

-No asunnossa on myös kaikkea mahdollista pientä vikaa ollut. Ruokaa laittaessa liesituuletin tipahti alas ja muutenkin se pitää hyvin kummallista ääntä, (kuuluu huoltomiehen mukaan asiaan). Uunissa on lapsilukko joka tuottaa vaikeuksia myös aikuisille, ensin ei saatu sitä päälle ollenkaan, sen jälkeen tuntui että lämpötilaa ei voi säätää ollenkaan vaan uuni posottaa 300 astetta. Nyt on taas uusi kokeilu menossa. Ostoslistalla on lämpötila mittari, sillä vaadin uutta unnia jos tämä ei kunnolla toimi.... Näiden lisäksi on rikkinöisiä suihkunletkuja, roskiksia ja hyllyjä jo vaihdatettu huoltomiehellä joka on joutunut ravaamaan täällä jo monta kertaa :)

- Etukäteen jo oltiin päätetty että ostetaan uusi pesukone ja telkkari täällä, edelliset jätettiin kuopioon. Tilattin markantalon nettikaupasta pyykkäri, tiskari ja telkkari. Niistä vain kaksi tuli perille ja tv oli mystiseti kadonnut matkalla. Markantalo sanoi että se on lähetetty ja kuljetus firma sanoi ettei se ole heille tullut. No pitkä viikonloppu pidensi tv:n paikallistamista ja tänään saatiin onneksi viesti että tv on nyt tulossa.

Että tällaista täällä, käsitöitä en ole juurikaan ehtinyt ajatella. Sukkaa neuloin tosin nettitv:tä katsellessa eräs ilta...Niin ja kävin tulevalla työpaikallikin 2 päivää perehtymässä, onhan se taas paljon opittavaa että pääsee uuden talon tavoille.

6 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Onpas harmillista, että noin paljon on vastoinkäymisiä kämpän kanssa.

Meillä myös makuuhuoneen nurkasta vetää niin että lattia on siltä kohtaa aivan jääkylmä. Täytyy kai tässä jonakin kesänä avata seinät ja lisätä villaa ja tuulensuojalevyä väliin. Kahdelle huoneelle on jo tehty samoin.
Tämä nyt onkin vanha omakotitalo, joten osattiin odottaakkin ettei kaikki ole aivan niin kuin nykypäivänä kuuluisi olla.

Altocumulus kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta ja tsemppiä alkuvaikeuksien kanssa, kyllä se siitä vielä! Ja hyvä kun vaaditte parannuksia tilanteeseen, vaikka se onkin rasittavaa.

Distant Knitter kirjoitti...

Oikein pehmeää aloitusta teille toivotan!
Tosi harmi, että asunnossa on paljon vikoja, mutta hyvä, että olette jaksaneet olla aktiivisia. Uunilämpömittari on hyvä idea, sillä saat todennettua uunin toiminnan.

Ja tsemppiä isoon taloon, paljon uutta opittavaa!

Kytsätär kirjoitti...

Voi miten kuullostaakaan kunnon vanhan ajan lyhytelokuvalta teitin muutto. Mutta kyllähän me sisukkaat neulojat venymme:)

ArualMaria kirjoitti...

No onpa teillä ollut huonoa tuuria. Toivottavasti asiat alkavat sujumaan! Mun ensimmäisessä asunnossa oli kans talvella 16 astetta lämmintä, ei ollut mukavaa se - aina suihkusta sai juosta suoraan peiton alle lämmittelemään... :)

Annika kirjoitti...

Voi ei, onpa teillä ollut huonoa tuuria! :/ Hyvä kuitenkin olla aktiivinen että asiat saa kuntoon, eikä tyytyä vikoihin. :)