torstai 28. lokakuuta 2010

Friida

Se valmistui sittenkin, Friida nimittäin.


Kuten yleensäkin, projektiin liittyi purkamista. Takin ollessa valmis, nappeineen päivineen, totesin että yläosan raglaneissa saisi olla kavennettuna enemmän silmukoita. No eikun uudestaan vaan. Leikkasin yläosan irti ja jatkoin neulomista ylöspäin (muu neule kun on neulottu ylhäältä alaspäin). Hyvin onnistui eikä suunnan vaihtoa huomaa takista.
Malli - Friida
Lanka - Novita Mambo, menekki 610g
Puikot - 9mm

Olen kuin olenkin tähän tyytyväinen vaikka oikeasti halusin tumman sinisen takin (mutta kun ei ollut rahaa ostaa ja mamboa löytyi kaapista). Lisäksi Friida oli ensimmäinen malli johon olen ostanut ohjeen ravelryn kautta!

Ohjeesta jätin taskut pois, mutta harkitsen vielä niiden tekemistä....Ja vaikka se kuvissa näyttää makkarankuorelta se ei todellakaan sitä ole. Harkitsen myös takin vuorittamista!

Niin ja kiitos Tiinalle kuvista!

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Leafy gloves

Anopin synttärilahjaksi valmistui sormikkaat, vähän myöhässä, kun parin päivän migreeni keskeytti neulomisen. Mustaa oli vaikea kuvata, toivottavasti kuvio erottuu riittävästi.


Malli - Leafy fingerless gloves, jatkoin sormikkaiksi asti
Lanka - novita nalle, 75g
Puikot 2.5

Lopputulos ei ollut ihan niinkuin odotin ja halusin, mutta ihan kivat näistä tuli. Toivottavasti anoppi tykkää...

torstai 21. lokakuuta 2010

Hiljaisuus

Blogissa on pitänyt hiljaista. Mutta voisin kertoilla mitä tässä on ollut.

- Mies oli viimeisillä palvelusvapaillaan Kosovosta käymässä, palvelusta tänään jäljellä 17 vrk! Sitten se tulee kokonaan pois! Se kävi myös työhaastattelussa ja sai töitä!

- Myös kummipoika kävi muutaman päivän visiitillä yhdessä äitinsä kanssa, poju oli taas kasvanut valtavasti!

- Olen yrittänyt soitella töitä Espoosta ja Helsingistä, mutta kuulen vain että töitä ei ole, suurin osa ihmisistä ei edes vastaa puhelimiinsa vaikka soittaisia monta kertaa, päivästä toiseen.

- No onneksi saatiin ainakin jo kämppä! Espoosta, vieläpä erittäin erittäin halvalla!

- puikoilta ei ole juurikaan valmistunut mitään. Miehen äidillä oli synttärit ja aloitin hänelle sormikkaat viime viikolla, ne jäivät kuitenkin muutamaa sormea vajaaksi juhlapäivänä, kun migreeni esti neulomasta. Ne toivottavasti valmistuvat huomenna. Villatakkikin odottaa leikkaus jaa uudelleen neulonta innostusta. Kummipojalle kuitekin valmistui myssy tiistai iltana.


Malli - Sweet baby cap
Lanka - Manos del uruguay:n silk blend & Cascade:n venezia worsted
Puikot - 3.5
Menekki - ~40g

Valo oli hiukan kateissa ja pojassa liikaa puhti että olisi malttanut aloillaan.

torstai 14. lokakuuta 2010

Ei mitään uutta vieläkään

Friida on ollut valmiina viikon verran, tänään sain siihen vihdoin napit ja pääsin mallaamaan sitä päälle kunnolla ja fakta oli se, että takki menee vielä työn alle. Eli ei takkia vielä....

torstai 7. lokakuuta 2010

Kirppistelyä

Pyörähdin varamaassa pöydän kirppikseltä marraskuulle, samalla piti tehdä kierros. Kierros tuli tehtyä myös Kontissa jossa oli kaikki tuotteet -50% muuton vuoksi. Nämä lähti mukaan.


Kukallinen kangas, nappeja, lyhyitä vetoketjuja, Anne Holtin kirja sekä 3 Patricia Cornwellin kirjaa (näitä suosittelen kaikille, olen lukenut sarjan varmaan kolmesti läpi ja nyt yritän haalia kaikki kirjat omaksi, ostan jos kirpparilta halvalla löytyy)

Ei muuta tällä kertaa, ensi kerralla toivottavasti esittelyssä villatakki (joka valmistuu ihan supernopeasti 9mm puikoilla)

tiistai 5. lokakuuta 2010

Lopultakin valmis!

Shalom ongelma ratkesi eilen kun päädyin vaihtamaan napin tilalle neljä hakasta (vai miksi noita nyt kutsutaan). Täydellisesti eivät takkiin sovi, mutta kun löytyivät valmiina kaapista :) Nyt takki näyttää edes hiukan sopusuhtaisemmalta... (pahoittelen pyykkitelinettä kuvissa )Hakaset osoittautuvat helpoksi ratkaisuksi kun isoille lisänapeille olisi pitänyt kehittää napinlävet. Hakaset on vanhat, sain ne mummolta joskus ja sen on hautonut niitä vissiin parikymmentä vuotta.Vika kuva näyttää että yläosa olisi todella venyneenä hakaset kiinni, ei pidä todellisuudessa paikkaansa. Yläosaa on vaikka kuinka paljon ja riippuu paljon miten takin asettaa päälle. No välttävästä tuli ehkä käytettävä :)

lauantai 2. lokakuuta 2010

Piikikäs siili

Muistelin että lapsena minulla oli useammatkin siililapaset. Ei siis sellaiset jossa piikit on tehty tango-langalla (tai vastaavalla langalla) vaan tällaiset:


Siililapaset on siis ihan peruslapasen mallilla tehdyt, piikit on ommeltu "ryijy-tyylillä" lapasiin jälkikäteen. Lankana vanhoja villasekoitelankoja kaapin kätköistä (ilman vyötteitä). Lankaa kului 78gNämä todella kypsät ja aikusmaiset lapaset tulivat siis minulle. Tuli vaan ikävä niitä lapsuuden lapasia jotka mummo (tai äiti) minulle neuloi :)

--

Sitten syyskuun lankavaraston muutos (hävettää julkistaa tämä tänne)

Lankaa ostettu: 2115g
Lankaa saatu: 360g
Lankaa käytetty: 680g
Lankavaraston muutos: +1795g

Vuoden alusta:

Lankaa ostettu/saatu +8330g
Lankaa käytetty/myyty -4150g

Lankavarasto = 11360g

(Onneksi tavoitteena on saada lokakuulle valmistumaan 2 villatakkia, joihin kuluu lankaa tosi reilusti)

Ja nyt alkaa sitten tässäkin blogissa lankalakko! Tavoitteena on olla ostamatta lankaa vuodenvaihteeseen asti. Poikkeuksena on jos jostain keskenolevasta työstä puuttuu lankaa (esim. villatakit ja african flower peitto, johon tarvitsenkin lisää lankaa jos inspiraatio iskee. Ja koska ennen vuodenvaihdetta on myös synttärini ja joulu niin lahjaksi saatuja lankoja ei myöskään lasketa!