maanantai 24. tammikuuta 2011

Puropöpät

Kuultuani ystävältäni vauvauutisista päätin tikutella villapöksyt, vaikka niitä on tullut jo syksyllä kasa tehtyä.

 Malli - Tiitiä
Lanka - Novita Puro, värit metsä ja luumupuu, 92g
Puikot - 4mm

Jo puolivälissä pöksyjä huomasin että luumupuun väristä lankaa on paljon vähemmän kuin metsää, mutta sain kuin sainkin pöksyt valmiiksi kahdesta kerästä. Lankaa ei jäänyt yhtään yli. Koska valmiit pöpät painoivat 92g, voisin päätellä että violetti kerä on ollut aika vajaa.


Malli oli kiva ja lanka neulottuna kaksinkertaisena ja raidotettuna näyttää kivalta. Näitä tulee varmaan tehtyä lisää. (Ensi kerralla varmaan lähden vaakan kanssa kauppaan ja valitsen painavimmat kerät :)

Nyt vaan pitäisi perhetyä siihen lanoliinittamiseen (vai mikä on oikea termi), jotta pöpät kelpaavat vaippahousuiksi. Vinkkejä otetaan vastaan!

6 kommenttia:

Fanny kirjoitti...

Söpöt pöksyt!

Lanoliinitus on helppoa: Tarvitset putelin villanhoitoainetta (esim. Sonett), lavuaarin, lämmintä vettä, pyyhkeen ja kuivaustelineen.
Ensin kastelet villikset läpikotaisin. Sen jälkeen lasket lavuaariin lämmintä vettä ja liuotat siihen lurauksen lanoliinia. Lykkäät villikset likoamaan joksikin aikaa. Liotuksen jälkeen puristelet vedet pois, käsin ja pyyhkeen avulla, ja laitat villikset kuivaustelineelle pyyhkeen päälle kuivamaan.

Toiset ovat kovasti tarkkoja siitä, kuinka kauan villahousut voivat lanoliinissa liota. Minä taas olen todennut, ettei unoh... anteeksi, liotusajalla ole juurikaan merkitystä. :D

TiiQ kirjoitti...

Jos villanhoitoaine on vähänkään tönkkiä, kannattaa se liuottaa ensin erikseen pieneen määrään tosi kuumaa (lähes kiehuvaa) vettä ja liuos kaataa siihen kädenlämpöiseen veteen, jossa aikoo pöksyjä liotella. Muuten Fanny antoikin aika tyhjentävän vastauksen :-D.

Inka kirjoitti...

Pöpät :)Hih!

Tosi söpöt!

Emma kirjoitti...

Söpöt pöksyt! Miekin oon lanoliinittanut yllä mainitulla tavalla :)

Epa kirjoitti...

Kiitos vinkkeistä!

Maija kirjoitti...

Onpa ihanan väriset! Ei ole tullut kaupassa noita keriä pyöritellessä mieleen, että sopisivat keskenään raidoitettuna noin hienosti yhteen.