keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

tv-neuleet

Yksi malli yli kaiken valikoituu täällä tv-neuleeksi. Eli kun aletaan katsella telkkarista leffaa/sarjaa ym. ja pitää saada käsille tekemistä, mutta mitään "helppoa" tai kiinnostava neuletta ei ole kesken. Silloin kaivetaan vain lankaa ja puikot ja aletaan tikutella sweet baby cap:ia. Niitä on taas useampi valmistunut.


Malli on helppo ja mukautettavissa erilaisille langoille ja puikoille. Eikä tarvitse juuri miettiä kun näitä tikuttelee tv:n ääressä. Raidallinen on novita annia ja jotain alpakkalankaa kaksinkertaisena. Violetti on cascaden heritagea ja oranssi itsevärjättyä sukkalankaa. Millaisia tv-neuleita muilla on?

Kuten kuvasta saattoi ehkä vanhat lukija päätellä, olen kaivanut african flower peiton talvilevolta ja alkanut ahkeroimaan. Peitonha aloitin jo heinäkuussa ja kuukauden varmaan jaksoin ahkeroida, sitten alkoivat langat ja into loppua ja peitto jäi odottamaan parempia aikoja. Ne koittivatkin sitten pari viikkoa sitten kun aloin innoissani virkata vain huomatakseni, että ne langathan tosiaan oli lopussa. Onneksi Lankatalo Tapion kauppa auttoi ongelmassa.


Nyt on sitten 22 kerää lisää, eiköhän ne riitä aika lähelle loppua. Into ei varmaan riitä niin pitkään, mutta onneksi valmistumisella ei ole mikään kiire.

Lankojen kera uskaltauduin tilamaan pari pussi kool aid jauhetta värjäys kokeilua varten.


Sitten töihin valmistui avainnauha, kun olen kyllästänyt tylsiin nauhoihin. Innoitusta antoi työkavereiden nauhat sekä Jaanamaa

9 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Paras tv-neule on villapaita/ takki ja paljon sileää oikeaa. Matkalle pakkaan sit sukat. Sopivan tv-neuleen puuttuessa sukat on aina hyvä hätävara.

villapeikko kirjoitti...

Tv-neuleita on hyvä olla. Mä teen yleensä sukkia, niitä en taas muulloin malta neuloa.
Suloisia pipoja!

Kytsätär kirjoitti...

Mä neulon kaiken katsellessa jotain...ihan kuin liika tv.n katselu saisi oikeutta tällä tavoin. Menee ihan mitä vaan paitsi että en neulo koskaan kirjoneuleita. Teen aina yksivärisiä neuleita, mutta mielellään jotain missä on erilaisia pintoja. Niin ja vähän vaikeutta tulee siitä että katson tykiltä ohjelmani, valoa ei siis voi olla paljon...

TiiQ kirjoitti...

Perussukat tai -pipo toimii aina tv-neuleena - vaikka nykyään neulon kyllä melkein mitä tahansa ja katson telkkaria tarpeen mukaan vain puolittain...

Jenkka kirjoitti...

Täällä on jo hyvän aikaa ollut tv:n töllötystyönä virkattu raidallinen torkkupeitto. Alkaa olla jo niin iso, että lämmittääkin mukavasti siinä sylissä! :D

Emma kirjoitti...

Söpöjä myssyjä :) Mie neulon iltasin telkkarin ääressä just niitä vaikeampia neuleita, helpot säästän bussimatkoille yms.

Maikki kirjoitti...

Tuosta peitosta tulee aivan ihana!

Minulla homma menee niin, että kesken on aina vähintään kaksi, mielellään neljä neuletta. Siitä on sitten hyvä valita sopivaa neulottavaa ohjelmatarjonnan mukaan :).

ArualMaria kirjoitti...

Täytyy myöntää, että nykyään neulon tv-neuleenakin melkein mitä vain (no, ehkä vaikeimmat pitsit saa jäädä rauhallisempiin hetkiin)... :) Fiiliksen (ja ohjelman mukaan) helppoa tai monimutkaisempaa.

Kivan pirteä avainnauha! Tuosta peitosta tulee kyllä hauska!

Salomea kirjoitti...

Sukkaa pukkaa tv-neuleena. Tuo Sweet baby cap on myös helppoa neuletta. Tosin itse teen tuon saman neuleen Lanetin suomenkielisen ohjeen mukaan.
Lappu peite on hieno blogissa inside out oli myös lappupeite teossa kuusikulmainen malli.
Virkkaus ei onnistu kuluneella peukalollani joten kuolaan virkkauksia vain blogeissa. Onneksi voi vielä puikkoja kilkutella. Ihanaa kevättä.