keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tyttö tulossa

Tämän kuun loppupuolella pitäisi syntyä tuttava pariskunnalle tyttövauva. Perheelle lähtee tällainen paketti.Myssyn ohje löytyy täältä (ravelry). Myssy oli hauska tehdä, mutta myös haastava sillä aloitus tehtiin kasi-aloituksena (onko edes virallinen termi), enkä ole tällä menetelmällä aikaisemmin luonut enempää kuin 10s. Paita on tietysti oman ohjeen mukaan tehty. Sukat myöskin omasta päästä. Koska lankaa jäi, tein vielä pienet tumput. Lanka on Grignasco:n Bambi (100% merino). Menekki vajaa kaksi kerää. Puikot kaikissa 3mm.

Pakettiin lähtee myös mukaan villavaippapöksyjä sekä vanhoista froteepyyhkeistä tehtyjä imuja (kunhan saisin ne ommeltua). Jos lukijoiden joukossa on itse imuja ommelleita, niin vinkkejä otetaan vastaan.

Eilisen naistenpäivän kunniaksi mies tarjoutui vapaaehtoisesti ostamaan kukkia (ei tarvinnut siis vihjailla).


Vaihdoin  muuten blogin pohjan  yksinkertaisempaan kun tuntui että latautuu ja rullaa niin hitaasti. Itsellä tuntuisi toimivan nyt paremmin. Huomaako kukaan muu eroa.

12 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Ihana setti! Jokainen vaatekappale taatusti tarpeellinen :)

Altocumulus kirjoitti...

Kaunis setti, on varmasti mieluinen. Jos tekisin froteeimuja, tekisin niistä aika ohkaisia, kenties tiimalasin muotoisia. Meillä lapsilla paras imukangas on ollut hamppu/bambu ja froteeta olen käyttänyt lähinnä levittämään kosteuden taskuvaipassa nopeasti alempiin imuihin. Pelkkä frotee ei näille isopissaisille ole riittänyt edes vastasyntyneenä.

Mammutti kirjoitti...

Ihana setti! Tuo paidan mallisi hyvä, sääli, ettei ole vauvoja tiedossa...
Nopeasti täällä ainakin blogisi latautui.
Aurinkoisia kevättalven päiviä!

Puikkojen kilinää kirjoitti...

Kaunis setti!
Mielestäni blogisi latautui nyt nopeammin kuin aikaisemmin.

Fanny kirjoitti...

Blogi näyttää kivalta, lintuaihe on mainio! Minä tykkään enemmän paikallaan pysyvästä taustasta. Mutta sehän on ihan makukysymys.

Imuista sen verran, että kannattaa tehdä joko pötköjä/tiimoja tai taittoimuja. Jos haluaa, voi vanhaa froteeta modata ompelemalla päällimmäiseksi jotain kaunista trikoota, lakanaa tai vastaavaa.
Kolmea kerrosta enempää ei ehkä kannata laittaa, koska useimmat ompelukoneet alkavat siinä vaiheessa suurin piirtein savuta (tai sitten minun koneeni on vielä surkeampi kuin luulin). Harva käyttää froteeimuja ihan sellaisenaan, vaan usein ne ovat boostina esim. harson kera.

Paketti on oikein kiva!

Puikkojen kilinää kirjoitti...

HEI, käy kurkkaamassa blogiani.Olet saanut tunnustuksen!

Emma kirjoitti...

Herkullisen värinen vauvansetti! Kietaisupaidan malli on kätevä, muistan että vastasyntyneen pään yli hirvitti vetää vaatteita, sehän menee rikki :D

p.s. Jos tuo edellisen postauksen punertava lanka on niitä Altocumuluksen luona värjättyä, se sieni oli veriseitikki ;)

affen kirjoitti...

Ihana ja herkullisen värinen setti! Voin vain kuvitella sen pehmeyden!

Johku kirjoitti...

Hieno setti. Minunkin mielestäni kauniin väristä lankaa olet tikutellut.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ihana tämä sinun kietaisunutun ohje!! Olen etsinyt ja etsinyt vastaavaa, mutta en ole löytänyt, tänään löysin sinun ohjeesi sattumalta (onneksi)!!

Meillä on vauva tulossa syyskuussa ja haluaisin neuloa tulokkaalle nutun. Luuletko että dropsin baby merinosta pystyisi tekemään sellaisen? Vai onko lanka liian paksu?

Anna

Epa kirjoitti...

Anna, baby merino sopii langaksi varsin hyvin, ei ole paljoa paksumpaa kuin ohjeen mukaiset. Voit kokeilla vielä malli tilkulla tuleeko tiheydestä sopiva :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas!

Baby merinosta tuli oikein kiva nuttu, isoimmalla ohjeella neuloin ja koko vastaa varmaan kokoa 50/56. Kiitos ihanasta ohjeesta!

Anna