tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pipoja vauvoille!

Jorvin sairaalassa tarvitaan pipoja!
Jorvissa on vuoden alusta annettu ohje käyttää vastasyntyneillä vauvoilla puuvillapipojen tilalla verkkonauhaa, koska pipojen pesu on niin kallista!!!! Vastasyntyneet ovat sairaan lapsen näköisiä kyseisissä verkoissa, lisäksi oman kokemuksen mukaan nämä "verkkopipot" kiristävät ja puristavat. Synnytyssalin kätilöt ovat porukalla neuloneet pipoja vauvoille jonka vanhemmat voisivat viedä kotiin asti, ja masalan martat ovat apuna. Myssyjä kuitenkin tarvittaisiin lisää joten nyt kaikki pipo talkoisiin! 
Vastasyntyneen pää on ympärysmitaltaan 33-37cm  ja pipo voi olla millainen tahansa ohuesta villalangasta/puuvillalangasta tehty. 
Jos haluat tehdä pipoja mutta toimitus Jorviin ei onnistu niin minä voin toimia välikätenä. Laita sähköpostia epa@hotmail.fi
Itse ajattelin tikuttaa muutamat pipot kun meidänkin Tyty sai päähnsä kätilön kutoman pipon syntymäpäivänään :) 
Iltalehden juttu aiheesta

5 kommenttia:

Näppi kirjoitti...

Jossain toisessa blogissa bongasin tän saman ja aattelin mäkin laittaa pipon tai pari matkaan, vaikka asunkin ihan toisella puolella suomea.

TiiQ kirjoitti...

Mulla on jo kuus pipoa valmiina, eiköhän noita vielä muutama synny sytomyssyjen kylkiäisenä :-D. Ihanan nopeasti valmistuvat, kun ovat niin pikkuruisia.

ArualMaria kirjoitti...

Täytyypä pistää mieleen, jos ehtisin jonkun piposen jossain välissä tikutella.

Emma kirjoitti...

No hyh sentään, verkkoa vauvan päässä? Ei kiva :/ Pitääpä kaivella puuvilloja esille...

Altocumulus kirjoitti...

Blogistani löydät haasteen, vastaa jos vauvan hoidolta ehdit/jaksat. :)